Alaşehir Kapaması

Alaşehir Kapaması

Somut olmayan miras listesinde gastronomi bölümünde yer almaktadır.

Alaşehir Kapaması Tarifi

MALZEMELER :
 
Un
Zeytinyağı
Kıyma
Soğan
Et Suyu
Karabiber
Maydanoz
Tuz
Kimyon
 
YAPILIŞI
 
Hamur yoğrulduktan sonra ince ince açılır.
Küçük küçük karelere bölünür.
Hazırlanan hamur bir süre zeytinyağında bekletilip dinlendirilir.
Ayrı bir kapta kıyma, soğan, karabiber, tuz, maydanoz ve kimyon karıştırılarak iç malzemeler harırlanır.
Hazırlanan malzemeler hamurlara bohça şeklinde yerleştirilir.
Dürülen kapama tavada kızartılır, servis sırasında üzerine kaynar et suyu dökülür.
 
Afiyet Olsun...